Tájékoztató az adóbefizetésekkel, adatváltozásokkal kapcsolatban

Nyomtatóbarát változatLevélben küldésPDF változat

Tisztelt Adófizetőink!

Az önkormányzati adóhatóság számra fontos az adózók tájékoztatása, valamint a bevételek beszedése mellett az adóztatás technikai lebonyolítása az adózók jogkövető magatartásának elősegítésével, úgy hogy az törvényesen, szakszerűen történjen. Az adóhatóság tevékenysége, egyfajta "szolgáltatásnak" is tekinthető. Ahhoz, hogy magasabb minőségű szolgáltatást tudjunk nyújtani szükséges az ügyfelek együttműködése is. Ennek elősegítése érdekében a hivatal az alábbi tájékoztatást kívánja adni a 2017. évi adók befizetésére vonatkozóan.

  • Azon adózóinknak is akik, esetlegesen késedelmesen kapták meg a márciusban fizetendő adókra vonatkozó befizetési "csekkeket" lehetőségük van 2017. április 14-ig befizeti adójukat. Ezen adózói körnek a 2017. március 15-ig meg nem fizetett adóra automatikusan keletkező pótlékát hivatalból töröljük.
  • Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az 1.000,- Ft alatti tartozást nem tartják nyilván az adóhatóságok a törvényi rendelkezések alapján!

Tájékoztatjuk továbbá az adózóinkat, hogy a jogszabályi rendelkezések alapján az adatváltozásaikat az adózónak kell bejelenteni, új bevallást készíteni. A jövőben kiemelt figyelmet fordítunk arra, és mindent megteszünk azért, hogy a régóta be nem jelentett vagy a már bejelentett adatváltozásokat átvezessük, az adatbázist tisztázzuk, javítsuk.  

Kérjük Önöket, hogy ellenőrizzék az irataikban lévő adatokat (pl: lakcímváltozás), egyéb változásokat (pl: ingatlan eladás ténye) és az adatváltozást szíveskedjenek jelezni a Polgármesteri Hivatal Adó és Pénzügyi Irodájának.

Amennyiben levelünk nem érkezett meg időben Önökhöz, azért szíves elnézésüket és megértésüket kérem.

Tisztelettel:

dr. Moldván Tünde
I. fokú adóhatóság vezetője, jegyző